Auctie „EUROPEAN SUPERSTARS Olympiade & As-Tauben Spezial 2017!“

Traditioneel bood het programma voor bezoekers uit de hele wereld weer een buitengewone verkoop bij opbood. Europese top hokken kwamen respectievelijk met twee tot vier goed aangefokte duiven naar Kassel. Dat zijn hetzij kinderen of broeren en zussen van deelnemers van de olympiade of van de nationale Asduiven en nationale winnaars. Deelnemer met klinkende namen waren D., F., N. Schlechtriem, Roland u. Denis Faber, Hagedorn-Becker, Schlief-Stiens, Andreas Drapa, E. en C. Börger, Kersting u. Söhne, Dirk de Beer, Dieter Wöhr, Hartmut Will, SG Feldotto, Tino Bergemann, Familie Herbots, Luc van Mechelen, Koen van Roy, Flanders Collection, Leo Heremans en Paul Huls.

De vendumeester was Gerald Mack (Amazing Wings). Hij hoort bij de meest gerenommeerde vendumeesters in het Europese brieven duiven sport.

De organisatie van de auctie heeft zoals ook in de vorige jaren Peter Kocks over genomen. Peter is zelf sinds meer dan 50 jaar kweker van brieven duiven en onder meer ook uitgever van het internet portaal www.brieftauben-markt.de. In de periode vóór van het event, is de auctie zowel over de tijdschrift „TaubenMarkt/Die Sporttaube“ als ook over de internet portalen www.brieftauben-markt.de, www.taubenmarkt-kassel.de und www.herbots.com aangekondigd worden. Verder waren er over elke deelnemer hok en duiven impressies in een collage samengesteld, die op het internet en tijdens de auctie werden getoond.

Peter Kocks nationale en internationale contacten beloofden best duiven materiaal, zoals niet heel moeilijk te erkennen aan de namen van de deelnemers. En zo kwam het dan er ook uit. Zijn het bij de auctie in 2016 meer dan 3000 geïnteresseerde geweest in de hal, zullen het dit jaar tenminste zijn 1000 meer geweest zijn. De duurste duif heeft bij 3.600 € de toeslag gekregen. Het ging over een jonge duif uit het Athur van de SG Feldotto. Ze vloog rond Maagdenburg. De gemiddelde auctie opbrengst per duif lag bij 738 €. De geboden voor de Duitse duiven lagen duidelijk hoger dan de Belgische, een indicator van waardering, van die de Duitse brieven duif onder de collega-sporters geniet.